Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου - Ανοιχτά: Δευτέρα-Παρασκευή 18:30-20:30   Νυμφών 3, Ηράκλειο

Παρουσίαση καταλόγου ΜΕΤΗ στο Ηράκλειο

Στις 12 Απριλίου , στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα Καστελλάκη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου παρουσιάζεται ο κατάλογος του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, μια ξεχωριστή έκδοση που πραγματοποιήθηκε με την επιχορήγηση και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο συγκεκριμένος τόμος στις 352 σελίδες του, περιλαμβάνει 250 περίπου έργα 141 καλλιτεχνών από την προσωπική συλλογή του ιδρυτή του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (ΜΕΤΗ) Κωστή Σχιζάκη και της συζύγου του Ειρήνης.

Πρόκειται για ένα εκδοτικό αποτύπωμα μιας πολυετούς προσπάθειας στήριξης του Πολιτισμού που υλοποιήθηκε με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδος Κρητικού και τον σχεδιασμό του Ανδρέα Γεωργιάδη.


Στο πρώτο μέρος του καταλόγου χαιρετίζουν με κείμενά τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η εικαστικός Αίγλη Πλάτωνος – Kuczera και ο Κωστής Σχιζάκης, ενώ το αναλυτικό κείμενο παρουσίασης της συλλογής υπογράφει η Ίρις Κρητικού.

Την έκδοση θα παρουσιάσουν ο ζωγράφος Νίκος Βισκαδουράκης και ο ιστορικός τέχνης Δρ Κωσταντίνος Πρώιμος ενώ τους ομιλητές θα πλαισιώσουν η Ίρις Κρητικού και ο Κωστής Σχιζάκης με τις δικές τους αφηγήσεις για το ιστορικό της πορείας και των δράσεων που πραγματοποιεί ανελλιπώς επί δεκαεπτά συναπτά έτη το ΜΕΤΗ. Τον συντονισμό τέλος της όλης εκδήλωσης έχει αναλάβει η Συντονίστρια αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μαρία Κοζυράκη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πωλείται ο κατάλογος σε ειδικά χαμηλή τιμή για την ενίσχυση των λειτουργικών αναγκών του Μουσείου.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην Σελίδα Όροι χρήσης- Πολιτική ΑπορρήτουΑποδοχή