Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου - Ανοιχτά: Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-14:00 & 18:00-20:00   Νυμφών 3, Ηράκλειο

Το Μουσείο

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (Μ.Ε.Τ.Η.) ιδρύθηκε τον Μάιο του 2000 ως εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον Κωστή και την Ειρήνη Σχιζάκη.
Το 2006 ξεκίνησε η προσπάθεια για την καταγραφή των έργων της συλλογής και την έκδοση καταλόγου ενώ η πρώτη έκθεση υλοποιήθηκε στις αρχές του 2007 με τίτλο «Σύγχρονη τέχνη – Μια ματιά στο εικαστικό τοπίο της Κρήτης». Έκτοτε, ακολούθησε ένας μεγάλος αριθμός εκθέσεων, είτε στην αίθουσα της οδού Νυμφών 3 είτε σε άλλους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Κατά τα πρώτα έτη λειτουργίας του το ΜΕΤΗ έδωσε κύριο βάρος στη συλλογή και υποστήριξη του έργου των Κρητών δημιουργών. Από το 2014 και μετά, ανέπτυξε τη δραστηριότητά του περιλαμβάνοντας καλλιτέχνες από ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και προέβαλε στο κοινό του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, κάθε προσπάθεια που διέκρινε ως αξιόλογη κι έπεφτε στην αντίληψή του.

Η συλλογή του ΜΕΤΗ σήμερα αποτελείται, όπως θα αντιληφθείτε,από αξιόλογα έργα ορισμένα από τα οποία είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας και σημασίας για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Ευχόμαστε ολόψυχα να περιηγηθείτε ευχάριστα στο site του Μ.Ε.Τ.Η. και με χαρά περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις για τη βελτίωση της προσπάθειάς μας.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην Σελίδα Όροι χρήσης- Πολιτική ΑπορρήτουΑποδοχή