Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου - Ανοιχτά: Δευτέρα-Παρασκευή 18:30-20:30   Νυμφών 3, Ηράκλειο

Προσωπικές Ουτοπίες

Τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΟΥΤΟΠΙΕΣ από σαράντα και πλέον καλλιτέχνες ζήτησε αυτή τη φορά το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου προκειμένου να οργανώσει την καλοκαιρινή, τρίμηνη παρουσία του στα εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στο νησί μας. Είναι ένα θέμα τόσο κοντά και παράλληλα τόσο αφηρημένο ως γεγονός το να προσπαθήσεις να δείξεις στο κοινό το άπιαστο σχεδόν όνειρό σου, τον στόχο εκείνο που ενδεχομένως να μην το πλησιάσεις ποτέ δεδομένου ότι δεν είναι κάτι εύκολο ούτε να επιτευχθεί κι ούτε καν να εκφραστεί . Προσεγγίζει το αδύνατον. Κατʼ αυτό τον τρόπο ποικίλει και η θεματολογία και ο τρόπος που εστιάζει ο κάθε καλλιτέχνης στο έργο του αφʼ ενός, και αφʼ ετέρου η ποικιλία αυτή προσφέρει το μέγιστο ενδιαφέρον για να ερευνήσει ο θεατής και να εντοπίσει την αλήθεια και το νόημα στο κάθε έργο των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σ’ αυτή την νέα πρόκληση και πρόσκληση του ΜΕΤΗ.

Διότι ουτοπία σημαίνει κάτι ανέφικτο, κάτι εκτός πραγματικότητας. Μπορεί να είναι ένας φανταστικός κόσμος η και μια ιδανική κοινωνία η οποία λειτουργεί αρμονικά και τέλεια. Μπορεί να είναι ακόμα και μια ιδέα, μια θεωρία η ένα σύστημα που είναι αδύνατον να εφαρμοστεί χάριν της τελειότητας καθόσον αυτή, δεν μπορεί να είναι εφικτή. Η λέξη Ουτοπία θεωρείται λατινικής προέλευσης όμως έχει και Ελληνικές ρίζες από την σύνθεση του αρνητικού “ου”και του ουσιαστικού “ τόπος” δηλαδή τόπος ανύπαρκτος…

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες.

Αλατσάκης Χρίστος-Αργυράκης Γιώργος-Ανδρούτσος Γιώργος-Αχιλλέως Αννα-Βασιλάκου Μαργαρίτα – Γαβαλάς Γιάννης-Γαβαλλάς Νίκος- Γιοσμάς Σωκράτης-Δημητράκης Γιάννης-Δήμος Τάσος- Επταμηνιτάκης Γιάννης-Καμπιτάκης Μηνάς-Καστόρη Κάλλη-Κελαιδή Μαρία-Κλουτσινιώτη Αρετή-Κοζανίτης Νίκος-Κουκουλάκη Στέλλα- Κολινιότη Γιούλη- Κριεζή Αικατερίνη-Λιλικάκης Κοσμάς-Λιοδάκη Ζάν-Μάνου Εφη-Μαναβή Πένυ-Μπακαλούμα Τζένη-Μαργαρώνη Λυδία-Μαργαρίτη Χρυσαλένια-Μαρκάκη Ελένη-Μάρκου Τζίνα-Ματαλιωτάκη Ρένα- Μπενετάκη Μαρία – Νικολακοπούλου Περσεφόνη-Νομικός Γιάννης-Ξυπάκης Θωμάς – Παγωμένος Κώστας-Παπαδάκη Γεύσω- Παπαλαμπριδη Μαρίνα-Παχιαδάκης Μαρίνος-Πετράκη Αναστασία-Πιτυκάκη Ελευθερία-Σαλούστρου Άννα – Σπαντιδάκη Ελένη-Τσαγκαράκη Ελένη-Τσεμπελή Κατερίνα – Φυρίγου Ζωζεφίνα -Χατζή Αθηνά – Χατζηδάκη Πέπη.

Το ΜΕΤΗ ενημερώνει το κοινό του ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο δεν θα εφαρμόσει το σύνηθες καθημερινό ωράριο 18.00 με 20.00 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, αλλά θα τροποποιήσει τις ώρες και τις ημέρες και θα δέχεται επισκέψεις σταθερά κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 18.30 μέχρι 20.30 και τις υπόλοιπες ημέρες κατόπιν συνεννοήσεως στα τηλέφωνα 6976974000 και 69445571973, καθώς και στο mail met.heraklion@gmail.com. Σας περιμένουμε λοιπόν στην αίθουσα της Νυμφών 3 και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην Σελίδα Όροι χρήσης- Πολιτική ΑπορρήτουΑποδοχή